Πίσω
Wine-tasting seminar με τη χημικό και οινολόγο Μαρία Τζίτζη

Wine-tasting seminar με τη χημικό και οινολόγο Μαρία Τζίτζη

Γνωρίζοντας την τέχνη και τον πολιτισμό του κρασιού με οδηγό τις αισθήσεις

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, 18:00-21:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε wine enthusiasts

Οργανοληπτικός έλεγχος ενός κρασιού είναι ο έλεγχος που γίνεται με τις αισθήσεις. Σκοπός είναι να προσδιοριστούν και να αξιολογηθούν τα  οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά του, για να καταλήξει ο δοκιμαστής σε συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητα του.    

Η γευστική δοκιμή  επηρεάζεται από τον δοκιμαστή και την ικανότητά του να ασκήσει τις αισθήσεις του, συγκρατώντας και καταγράφοντας τις εντυπώσεις του. Έχει να κάνει με τη μνήμη, τη γευστική και την οσφρητική του κρίση, αλλά και τις λέξεις ή τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί.   

Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε να δοκιμάζουμε και να αξιολογούμε διαφορετικές κατηγορίες και τύπους κρασιών. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τεχνικές και τρόπους παραγωγής, ωρίμανσης αλλά και παλαίωσης, όπως αυτά εκφράζονται και διαβάζονται από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του γευσιγνώστη. Εξοικειωνόμαστε με οσμές, γεύσεις, χρώματα, αποχρώσεις, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα τη φιλοσοφία και την τέχνη που οδηγεί στη δημιουργία ενός κρασιού.  

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και προκράτηση θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 6981778800

Μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε ηλεκτρονική μορφή.

Ενημερωθείτε για την πολιτική ακυρώσεων εδώ.

OZ37 Copyright © 2024. ALL RIGHTS RESERVED.

Made by Sleed

scroll tot top